«Весна іде,наповнена чудес… Христос Воскрес!»-

2015-03-31

/Files/photogallery/clip2.jpg

Саме таку назву має виставка-дарунок, яку Калинівська районна бібліотека для дітей пропонує переглянути напередодні свята Христового Воскресіння.

Виставка влаштована за такими розділами:

1.Святе Воскресіння.

2.Осяяні сонцем узори.

3.Свяченої паски, смачного яйця і ковбаски.

Та містить таке віршоване вітання:

«Христос Воскрес! Радійте нині діти!

Сповнилося найбільше із чудес. Пропала тьма, і сонце правди світить. Христос Воскрес! Христос Воскрес!»

Ми пропонуємо юним користувачам ознайомитися з виданнями, які розповідають про народні традиції відзначення Великодня. Всі бажаючі можуть знайти цікаву інформацію з книг О. Воропая, В.Скуратівського, які висвітлюють національні особливості українських свят, зокрема, Великодня, а також традиції та звичаї, пов’ язані з цим святом. До уваги наших юних читачів дитячі періодичні видання , в яких міститься багато матеріалів по цій темі – це журнали «Ангелятко», «Ангеляткова наука», «Яблунька», «Пізнайко», «Барвінок» та інші видання.

Крім книг та журналів, на виставці представлено цікаві експонати – всього близько 40 – це писанки, виготовлені з паперу в техніці «квілінг», писанки-витинанки, вироби з дерева, гончарний посуд, рушнички, вишиті хрестиком та бісером, диво –ляльки-мотанки, невід ’ємні атрибути побуту української родини в давнину, в якій підростали діти.

З виставки ви дізнаєтеся, що потрібно покласти до великоднього кошика, а також смачні рецепти пасок та святкових страв, що готують українці на Великдень.

Пропонуємо ознайомитися з матеріалами виставки, бажаємо отримати багато позитивних емоцій , нехай це свято запалить світлі надії в кожному серці, принесе у ваші домівки щастя, достаток, обдарує міцним здоров ям, принесе нам усім , нашій Україні мир, добробут та злагоду./Files/photogallery/IMG_2671.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 241

Коментарi