/Files/photogallery/11.jpg

29. 01.15. круглий стіл з представниками УКРСИИБАНКу

29 січня 2015 року в приміщенні читального залу відбувся круглий стіл з представниками УКРСИИБАНКуСеред головних питань були:• поновлення роботи карток платіжної системи Master card;• підвищення лімітів по платіжним карткам;• поновлення виплати процентів по вкладам;• поетапне повернення вкладів, що закінчилися по терміну.Бібліотекарі дізнальсь про:Виплату фізичним особам готівкових коштів у гривні за допомогою системи грошових переказів «За мить» — це можливість здійснення виплат одержувачам–фізичним особам резидентам / нерезидентам по всій Україні.Для здійснення виплат фізичним особам представнику підприємства / підприємця достатньо за допомогою системи StarAccess:• надіслати до Банку електронні відомості з переліком одержувачів;• перерахувати суму, достатню для здійснення виплат фізичним особам та сплати комісії банку, з поточного рахунку в УкрСиббанку.

Також для юридичних осіб–нерезидентів є можливість дистанційно здійснювати зарахування коштів на рахунки фізичних осіб–підприємців.

Семінар бібліотечних працівників Калинівської ЦРБ
Сільські бібліотекарі«Дитяче читання – основа гармонійного розвитку та задоволення освітніх, комунікаційних, соціокультурних потреб особистості».

Нещодавно в Калинівській районній бібліотеці для дітей відбувся семінар для бібліотекарів сільських працівників бібліотек району.

Погорельська О.О.

Відкрила семінар директор Калинівької центральної районної бібліотеки Погорельська Оксана Олексіївна. В своєму виступі вона ознайомила бібліотекарів з програмою семінару та наголосила, що одним з найважливіших провідних напрямків роботи бібліотек залишається підтримка дитячого читання як основа інтелектуального, творчого розвитку користувачів-дітей.

Джула Л.В.

З консультацією «Сучасний бібліотечний потенціал та його можливості щодо задоволення освітніх потреб дитини» виступила завідуюча районною бібліотекою для дітей Джула Лідія Василівна. Її консультація містила поради та рекомендації щодо проведення різноманітних масових заходів та бібліотечних акцій по популяризації літератури, залучення користувачів до різних форм міжособистого спілкування в бібліотеці, відзначення державних свят та історичних подій, ювілеїв видатних особистостей. Вона відзначила, що реальне майбутнє – у тих бібліотек, які поєднують традиційну культуру спілкування з книгою та нові інформаційні технології, із впровадженням яких бібліотеки здійснюють стратегії переходу від традиційної книгозбірні до динамічного центру інформації. Джула Л.В. поділилась досвідом з роботи Калинівської районної бібліотеки для дітей та запропонувала присутнім ознайомитись з мультимедійною бібліографічною мандрівкою – презентацією «Наукова подорож Україною»

Мальовнича Україна

Презентація періодики

Бібліотекар читального залу Калинівської районної бібліотеки для дітей Козловська Тетяна Михайлівна презентувала бібліотечний дайджест «Сторінками періодичних видань», в якому зазначила, що районна бібліотека для дітей отримує 90 назв періодичних видань. З найцікавішими матеріалами цих видань вона ознайомила всіх присутніх.

Сірак Л.М.

Бібліотекар РБД Сірак Людмила Миколаївна ознайомила учасників семінару з виставкою робіт клубу за інтересами «Дивосвіт» та розповіла про розвиток творчих здібностей юних користувачів. Вона розповіла про роботу клубів за інтересами «Дивосвіт» та «Веселкове джерело», що діють при районній бібліотеці для дітей.

Сірак Л.М.


Під час години професійного спілкування – бібліотечної гри «Мікрофон» - учасники семінару обмінялися досвідом роботи своїх бібліотек та відзначили, що отримані на семінарі знання дають змогу бібліотечним фахівцям мислити та діяти професійно, краще орієнтуватися в соціальних та виробничих умовах, що зазнають постійних змін, закріплювати та поглиблювати свій професійний кругозір.

Фото 4344, 4347, 4350, 4354

Потім учасники семінару ознайомились з роботою РБД – базою проведення семінару та взяли участь в показовому засіданні театру книги «Веселкове джерело» - літературно-музичному святі «Мій рідний краю солов’їний, тобі калиною цвісти»

Підводячи підсумки семінару, директор ЦРБ Погорельська О.О. зазначила, що бібліотеки були і залишаються важливим і незамінним осередком підвищення рівня освіченості, духовності. Бажання бути корисними людям, працьовитість, ентузіазм і душевна краса – ці якості притаманні бібліотекарям. На закінчення семінару директор ЦРБ Погорельська О.О. побажала всім творчої наснаги та успіхів у благородній бібліотечній справі.

Кiлькiсть переглядiв: 1392

Коментарi