Безкоштовний Інтернет – відтепер у бібліотеках Калинівського району.

2012-09-21

Калинівська центральна районна бібліотека разом з Комунарівською, Іванівською, Павлівською, Черепашинською сільськими бібліотеками-філіями стали фіналістами третього раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» в рамках програми «Бібліоміст».

бібліоміст

20 вересня всі бібліотеки-переможці отримали комп’ютерну техніку. За підтримки місцевої влади проведено ремонт приміщень усіх філій-учасниць. Обладнуючи бібліотеки комп’ютерами, програма «Бібліоміст» має на меті сприяти розвитку інноваційних бібліотечних послуг, що якнайкраще задовольнятимуть інформаційні потреби місцевого населення, тим самим підсилюючи роль бібліотек як важливого осередку розвитку громади.

21 вересня відбулася перша значна подія для бібліотек району. В рамках святкування Дня села в Комунарівській сільській бібліотеці відбулися урочистості з нагоди відкриття пункту публічного доступу до Інтернету та початку надання нових сервісів.

Влада

На його відкритті були присутні Голова Вінницької ОДА Микола Джига, заступник Голови ОДА Любов Спірідонова, Голова Калинівської РДА Василь Поліщук, заступник директора програми «Бібліоміст» Меган Волк, координатор програми Ірина Войцехівська.


бібліоміст

Відтепер мешканці села зможуть користуватись електронною поштою спілкуватись в Skype, пройти курси комп’ютерної грамотності, скористатися веб-ресурсами для пошуку роботи, покупки товарів, організації дозвілля, доступу до інформації органів влади тощо. Ці та інші нові послуги було презентовано у ході урочистостей.

Тож, Комунарівська сільська бібліотека започаткувала хвилю відкриттів пунктів доступу бібліотекам-переможцям останнього раунду конкурсу.

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi